Kevätexcursio 18.4.2017

Kevätexcumme suuntasi tällä kertaa bussilla kohti Turkua ja Meyerin telakkaa. Ekskuilijoita oli tällä kertaa matkassa 14 kappaletta. Meyerillä meille pidettiin yleinen yritysesittely ja briiffaus energia-asioihin heidän näkökulmastaan. Käytännössä tämä tarkoitti tutustumista laivojen moottorien ohjaukseen ja päästöihin. Lounastimme Meyerin tiloissa jonka jälkeen lähdimme bussikierrokselle telakka-alueelle. Liikennettä oli jos jonkinlaista ja pari isoa risteilijää oli ”satamakanavassa” valmistumassa.

Kierroksen jälkeen hyvästelimme esittelijät ja suuntasimme kohti Turun keskustaa. Aurajoen rannassa meitä odotti Elomaticin toimisto. Siirryimme kuitenkin valkoiselta talolta vähän kauemmas kohti merta Elomaticin koulutustiloihin. Tarjolla oli pientä purtavaa ja kahvia. Elomaticin toimintaan liittyen meille vedettiin monta mielenkiintoista esitystä.  Yksi esittelijöistä oli perustanut savukaasupesureita valmistavan Caligo Industries-nimisen yrityksen ja jutteli pitkän aikaa kaikenlaista mukavaa energiatekniikkaan liittyen.

Mukava reissu juuri ennen Wapun rientojen alkamista!