Syysexcursio 22.11.2017

Excursiomme kohti Vaasaa alkoi pimeänä keskiviikkoaamuna aivan liian aikaisin, klo 6:55. Yhden henkilötappion siivittämänä pääsimme kuitenkin matkaan. Matka kohti Vaasaa alkoi hiljaisissa tunnelmissa bussissa, useamman henkilön jatkettua yöuniaan.

Saavuimme ABB:n ruokalaan kello 10:30, jossa saimme maistuvan lounaan yrityksen tarjoamana. Mieleen jäi erityisesti erittäin iloinen keittiömestari, joka kävi höpöttelemässä niitä näitä. ABB:n esitykset, jotka pääosin käsittelivät sähkömoottoreita, olivat vuorossa seuraavaksi. Tämän jälkeen oli vielä vuorossa tehdaskierros, jossa pääsimme tutustumaan sähkömoottorien valmistukseen.

ABB:ltä jatkoimme kohti Wärtsilän keskustan toimipistettä, jossa saimme parin tunnin ajan kuulla erilaisista moottorivoimalaitoksista. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoista asiaa ja osin saimmekin hyvää keskustelua aikaiseksi.

Paluumatkamme kohti Tamperetta alkoi noin 16:45, ja tätä kirjoittaessa olemme vielä matkalla. Kiitokset molemmille yrityksille mielenkiintoisista esityksistä ja runsaslukuiselle osallistujajoukolle!

Jere Jakonen
Puheenjohtaja, ainakin hetken vielä