Energiateekkaripäivät 2016

entepäivät Tänä vuonna Energiateekkaripäivien viettoon suunnattiin lappeen Rannoille. Tapahtumahan oli tänä vuonna kaksipäiväinen sisältäen yritysesittelyt, sitsit ja jatkobileet 31.3. ja silliaamiaisen 1.4. Aluksi tapahtumaan oli hieman vaikea saada lähtijöitä, mutta lopulta saimme kuitenkin kasaan 10 hengen edustuksen. Tässäkin asiassa onneksi laatu ratkaisi.

Matkalle lappeen Rannoille lähdettiin jo varhain aamulla 8:30, ja perille saavuimmekin lähes ajallaan noin 12:30. Seminaaritilaan saavuttuamme seminaariesitystä tarjosi juuri Vapon edustaja, jota ehdimmekin hetken aikaa kuuntelemaan. Lähes välittömästi tätä seurasi kuitenkin tauko, joka tarjosi oivan tilaisuuden tutustua lappeen Rantojen uusiin kiltatiloihin. Tauon jälkeen tulimme perinteiseen tapaan hieman myöhässä kuuntelemaan, kun Fennovoima kertoi toiminnastaan.

Esityksiä seurasi mitä mielenkiintoisin ”energia”-aiheinen tietovisa. Tässä Tampere pääsikin alussa näyttämään kyntensä halliten laaja-alaisesti eri aihealueita Kuolemantähden voimalähteestä Suomen turpeella tuotetun energian osuuteen. Alussa näyttikin, että Tampereelle olisi osallistujamäärästä huolimatta tulossa kaksoisvoitto visassa, mutta valitettavasti alamäki alkoi Tampereen johtavan edustajan Sfinksin kännykän akun loppumisella. Toivoa ei kuitenkaan ollut vielä heitetty kaivoon sillä kakko3 nousi alkuvaikeuksien jälkeen toiselle sijalle. Innostus laantui kuitenkin melko nopeasti, kun kakko3:n internetyhteys alkoi pätkimään, ja kysymykset saapuivat puhelimeen vasta kun vastausaika oli jo ummessa. Epäilemme vahvoja Illuminati kytköksiä, mutta Illuminati tahi ei, ”kakko3” lunasti kuitenkin paikan parhaana ulkopaikkakuntalaisena visaajana.

Visan jälkeen suuntasimme ruokailun kautta majoituspaikkaan valmistautumaan sitseille lähtöön herkullisten hedelmäviinien avustuksella. Sitsien teemaksi oli tänä vuonna valittu Star Wars, johon emme tietenkään olleet erityisesti varautuneet. Chewbaccan viritellessään asevyötään kakko3 astui kuitenkin pimeälle puolelle ottaen sithlord nimekseen Darth Markku. Millenium Falcon:n siivin jätimme Korribanin taaksemme ja otimme kohteeksi Coruscant:n, Galaktisen Imperiumin senaattirakennuksen.entepäivät2

Sitsit etenivätkin varsin vauhdikkaasti, ja jossain vaiheessa seurasi parhaiden visaajien palkitseminen. Darth Markku saikin tässä kohtaa Kuolemantähden (jaloviina) hallintaansa ja osa juhlakansasta saikin tuntea Kuolemantähden voiman. Chewbacca ja Darth Markku olivat majoituksessa alkaneet myös kisata erään hedelmäviinin tyhjentämisestä, mutta Kuolemantähti sai valitettavasti Darth Markun hurmioon ja hän hävisi kisan. Sitseillä sekä Otaniemi että Tampere luovuttivat lahjan isännöivälle Armatuuri Ry:lle. Tampereen lahja pohjautui vahvasti kierrätykseen Ympäristöteekkarikillan vahvan edustuksen vuoksi, ja annoimmekin takaisin, näin 4. vuosipäivän kunniaksi, lappeen Rannoilta 4 vuotta sitten poistuneen ja sittemmin Tampereelle saapuneen Sfinksin. Jatkoille siirryttiin lappeen Rantojen ytimeen, josta oli myös kyyditys takaisin majoitukseen. Tässä siirtymävaiheessa osa Tampereen edustajista oli eksynyt ilmeisesti Orionin tähtisumuun allekirjoittaneen katsellessa C-säteiden kimaltelua pimeässä lähellä Tannhäuser-porttia.

Silliaamiaiselle saapuessamme tarjoilut olivat jo hieman vähissä, mutta onneksi ruokaa tuli lisää. Silliaamiseen kuuluu myös vahvasti paljuilu, ja se olikin Energiateekkaripäivien mukaisesti lämmitetty niin kuumaksi, ettei sinne voinut mennä. Mainittakoon vielä erityismaininta Tampereen edustajille, että lopussa paikalla oli enemmän Tampereen edustajia kuin Armatuurin jäseniä.

Exergian puolesta haluan kiittää lappeen Rantoja hienoista Energiateekkaripäivistä!

Ensi vuonna Otaniemessä tavataan!
Darth ”kakko3” Markku