Terveiset excursiolta Heleniltä 15.4.2016

IMG-20160415-WA0004

Exergian kevätexcursio suuntautui aurinkoiseen pääkaupunkiimme Helenin (entisen Helsingin energian) voimalaitokselle Vuosaareen noin 30 opiskelijan voimin. Lähtö viivästyi hieman, koska korkea-arvoinen puheenjohtajamme Mr. Markku ”Laser” Kakko, nukkui pommiin. Onneksi aikaa matkaan oli varattu reilusti ja olimme täsmällisesti klo 12 perillä Vuosaaren kahden maakaasuvoimalaitoksen edustalla poseeraamassa Helenin projekti-insinööri Kalle Nurmen kanssa.

Perillä Helenillä meidät toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi ja kahvin ja pikkusuolaisen kera saimme nauttia erittäin hyvin valmistelluista esityksistä. Kuulimme Helen-konsernin toiminnasta, energia-alan tulevaisuuden osaamistarpeista sekä kaupunkienergian tulevaisuudennäkymistä. Pääsimme kuulemaan tarkemmin Helenin asiantuntijoiden työstä mm. erilaisten turbiinien parissa sekä saimme kokonaiskäsityksen tämän hetken sähkö- ja polttoainemarkkinoista. Pääsimme myös toteuttamaan workshopia Helenistä vuonna 2020 sekä tietysti myös kurkistamaan voimalaitoksen sisään. Vierailukierroksella näimme suuremman kahdesta, Vuosaari B:n, voimalaitossalit, vierailimme valvomossa sekä saimme kokonaisnäkemyksen sähköä ja lämpöä tuottavan yhteisvoimalaitoksen komponenteista.

Opettavaisen päivän jälkeen seurueemme palkittiin buffet-päivällisellä, jonka jälkeen pääsimme viettämään iltaa Helenin edustajien kanssa yläkerran edustussaunatiloihin. Helen tarjosi kielenkantoja avaavat tarjoilut sekä mahdollisuuden saunoa ja jatkaa keskustelua rennossa hengessä. Olimme erittäin vaikuttuneita siitä, kuinka hienosti Helenillä oli valmistauduttu TTY:n opiskelijoiden vierailuun, iso kiitos heille!