Energiateekkaripäivät 2015

DSC_3630

Energiateekkaripäivien perinne rantautui tänä vuonna ensimmäistä kertaa Tampereelle, kun Exergia sai kunnian järjestää tämän huikean tapahtuman. Historian kolmannet energiateekkaripäivät pidettiin siis täten aurinkoisena aprillipäivänä Hervannan kampuksen sydämessä.

Puolenpäivän aikaan Otaniemen LVK:n energiateekkarit saapuivat Hervantaan ja nopean lounaan jälkeen laitettiin päivän virallinen osuus eli seminaari käyntiin. Tänä vuonna tapahtuman pääsponsorina toimi Valmet Power. Valmetin Tero Joronen myös aloitti seminaarin ja piti osallistujille reilun 45 minuutin mielenkiintoisen infopläjäyksen Valmetin valikoimaan kuuluvista voimalaitoksista. Yleisössä heräsi aiheesta paljon kysymyksiä ja esityksestä muodostui hyvinkin interaktiivinen. Jorosen jälkeen pääsimme tutustumaan sähkömarkkinoiden ihmeelliseen maailmaan Tampereen Sähkölaitoksen Olli Partasen avustuksella. Sähkömarkkinoiden jälkeen pidettiinkin sitten hieman taukoa ja nautittiin Elenian sponsoroimia eväitä.

Tauon jälkeen seuraava seminaariesiintyjä oli Elenian Jouni Pylvänäinen, kuka johdatti meidät syvälle sähköverkkojen hallintaan. Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä meitä valaistiin biopolttoaineiden maailmasta. Aiheeseen perehdyttäjänä toimi Kemian- ja biotekniikan laitoksen tutkija Tiina Keipi.

Seminaari oli kaiken kaikkiaan hyvin mielenkiintoinen ja esiintyjien aiheet herättivät yleisössä paljon keskustelua ja kysymyksiä, mistä myös esiintyjät ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä. Seminaarin loppuhetkillä myös excursiolla ollut Lappeenrannan Armatuurin bussilastillinen selviytyi Tampereelle. Lyhyen käyttäytymisinfon jälkeen osallistujille annettiin tunnin verran vapaata aikaa, jotta järjestäjät saivat sitsi tilat Pommarissa kuntoon.

Kuudelta aloitettiin sitten se energiateekkaripäivien viihdyttävämpi osuus eli sitsaaminen. Ilta sisälsi monia hauskoja puheenvuoroja- kuten puhe energiateekkarille, paljon laulamista, maistuvaa lasagnea ja sopivasti virvokkeita. Pommarisitsien jälkeen lähdettiin sitten jatkoille keskustaan Hulluun Poroon YKI:n järjestämiin EI-Tipu bileisiin.

Järjestäjien puolesta haluan siis kiittää kaikkia osallistujia ja siirtää järjestysvastuun kevääksi 2016 Armatuurin harteille.

Ensi vuonna Lappeenrannassa tavataan!
Saanamari
Exergian PJ