Kattilaexcursio Varkauteen 25.9.2014

Keväällä jo lupailimme huikeaa kattilaekskursiota syksylle. Ekskursio kohdistuu kahteen yritykseen, Foster Wheeleriin sekä Andritziin. Molemmat sijaitsevat Varkaudessa melkoisen vierekkäin. Molemmat valmistavat voimalaitoskattiloita (esimerkiksi soodakattiloita) ja tämä onkin huikea tilaisuus päästä näkemään miten kattiloita oikeasti valmistetaan. Tässä on myös tilaisuus päästä näkemään, mitä se kattilan symboli siellä prosessikaaviossa tarkoittaa!

Ekskursio on päivän mittainen ja sen aikana käymme ensin Foster Wheelerillä, sitten Warkaus Worksillä ja viimeisenä Andritzilla. Warkaus Works on Andritzin omistama tuotantopaja, jossa Foster Wheelerillä on pieni service-puoli. Tämä on siis energia-alasta kiinnostuneelle melkoisen kiinnostava reissu. Tässä on alustavaa aikataulua ekskulle:

Kellonaika

Tapahtuma

5.00

Lähto TTY:ltä

9.00

Saapuminen Foster Wheelerille (Relanderinkatu 2, Varkaus)

11.15

Siirtyminen Warkaus Worksille ja pajakierros

12.45

Lounas Foster Wheelerillä

13.35

Lähtö Foster Wheeleriltä

13.45

Saapuminen Andritzille (Wredenkatu 2, Varkaus)

16.00

Lähtö Andritzilta

n. 17 tai 18

Lyhyt ruokatauko

20.00

Saapuminen TTY:lle

Matkan kokonaiskesto: 15 tuntia

Valitettavasti emme onnistuneet keräämään riittävästi sponsorirahaa, jotta ekskursiosta olisi saatu maksuton. Ekskursiota sponsoroi Foster Wheeler sekä Exergia, mutta bussikulujen kattamiseksi tarvitsemme jokaiselta 15 euron edestä osallistumismaksua. Matka sisältää aamiaisen Fosterilla, lounaan Fosterilla sekä kahvit ja pullat Andritzilla. Ainoastaan paluumatkan vapaaehtoinen ruokatauko on omakustanteinen.

Maksut kerätään erikseen ilmoittautuneilta viimeistään viikkoa paria ennen ekskursiota. Innokkaimmat voivat heti ilmoittautumisen jälkeen maksaa osallistumismaksun exergian tilille: FI51 1439 3500 1884 23

Ekskursio on alkoholiton.

Pukukoodi: teekkarilakki (jos on), normaalit siistit vaatteet, ei haalareita.

Ilmoittautumisen yhteydessä voi esittää jo ennakkoon kysymyksiä yrityksille, jotta he osaavat kiperimpiin hieman valmistautua. Samaan kysymyskohtaan voi myös laittaa aiheita, jotka olisivat kiinnostavia käsitellä ekskursiolla. Kysymykset/ideat toimitetaan yrityksille nimettöminä. Kysymyksiä sekä muuta kysyttävää ekskusta voi lähettää minulle osoitteeseen markku.ylonen@student.tut.fi.

Alla linkki ilmoittautumiseen. 30 ensimmäistä otetaan mukaan, siitä yli menevät varasijoille. Ilmoittautuminen on sitova.

https://docs.google.com/forms/d/1HY8PrQ32oEbo_P05ZJq_dWx330kbKInX4JvFzq48WjA/viewform?usp=send_form